JUNSI/ICHARGER ICHARGER DX12

DX12

€ 379,90 incl. btw

Meer informatie

BESCHRIJVING

Met de nieuwe iCharger DX12 heeft de gerenommeerde fabrikant Junsi een DUO-lader in compact formaat op de markt gebracht.

De nieuwe DX12-lader combineert de voordelen van de bekende Junsi iCharger DUO-serie met de draagbaarheid van een kleine zaklader. Ondanks de kleine afmetingen van 111,5 x 128,5 x 40 mm zijn er geen compromissen gesloten op het gebied van prestaties en bruikbaarheid. Het nieuw ontwikkelde draaiwiel heeft een zeer goed drukpunt en maakt de bediening veel eenvoudiger.

De technische gegevens zijn indrukwekkend, 1700W laadvermogen (van >25V), 1-12s LiXx-cellen en tot 30A laadstroom zijn ook voldoende voor grote accu's met een hoge capaciteit. Uiteraard kunnen ook alle andere accutypes worden opgeladen, zoals LiHV-, LiIo-, NiZn-, PB-, NiCd- of NiMh-accu's.

Het totale ontladingsvermogen bedraagt ​​80W (50W per uitgang als slechts één uitgang wordt gebruikt), maar kan worden verhoogd tot 3000W met behulp van een externe belasting (ontladingsweerstand). Uiteraard ondersteunt de iCharger DX12 ook regeneratief opladen. Hierbij wordt de accucapaciteit teruggevoerd naar de voedingsaccu, bijvoorbeeld vanuit een volle vliegaccu.

De balancerstroom van in totaal 4 ampère (2A per uitgang) zorgt altijd voor perfect uitgebalanceerde celspanningen.

Er is ook een USB-C PD-poort geïnstalleerd voor het opladen van smartphones enz. (5V/3A, 9V/2A, 12V/1,5A) of voor software-updates. Het Micro SD-slot kan worden gebruikt voor het loggen van gegevens, maar ook voor toekomstige updates.

Ook is er een servotester geïntegreerd, let op: een externe voeding is noodzakelijk!

De menunavigatie is vrijwel identiek aan de bekende Junsi iCharger 308DUO, 406 DUO of 4010DUO.

Een 2,8" IPS LCD-scherm zorgt voor een goede leesbaarheid, zelfs bij weinig licht.

Instructies in het Engels worden bij de lader geleverd in de vorm van een CD; de Duitse versie kunt u bij ons downloaden.

Alle Junsi-laders uit de X- en DUO-serie zijn ontwikkeld en goedgekeurd voor gebruik in de modelbouw. Industrieel gebruik is niet bedoeld en daarom niet toegestaan! Alle Junsi-laders mogen alleen worden gebruikt op voedingen die zijn ontwikkeld voor de modelbouw! In het PB-programma mogen geen AGM-accu's worden opgeladen!

GEVAAR! Om 12s te kunnen laden is er een 13-polige XH connectorstrip op de accu nodig! Er wordt GEEN balancerboard meegeleverd om bijvoorbeeld 2x6s als 12 te kunnen laden! (CB-12XH/EH)

De bekende CB-1010 kan met de 11-11 draad zowel voor 10s als 2x 5s gebruikt worden!

* Een 12S accu opladen met 2 balancerstekkers *
Je hebt een printplaat nodig met een aansluitkabel die op de accu en de lader past. Volg dan zeker de volgende volgorde:
- Sluit de lader eerst aan op de voeding of een voedingsaccu. Als u een voedingsadapter gebruikt, schakel deze dan eerst in.
Kijk uit! Pas als de accu's correct op het balancerboard zijn aangesloten, sluit u ze vervolgens aan op de lader!
- Steek eerst de eerste balancerstekker van de cellen 1 t/m 6 "accu negatieve kant, zwarte kabel" vanaf de negatieve kant in de daarvoor bestemde 6S-sleuf op de printplaat, -
steek vervolgens de tweede balancerstekker van de cellen 6-12 in de tweede 6S-gleuf vanaf de pluskant "Batterij pluskant, rode kabel". Sluit hem nu aan op de oplader. Als er tegen die tijd nog niet is geflitst of gerookt, heb je alles goed gedaan!
- Sluit nu de dikke rode hoofdlaadkabel "+" van de accu aan op de lader en vervolgens de dikke zwarte hoofdlaadkabel "-".

Aansluitingen: Vermijd kortsluiting, anders bestaat er gevaar voor letsel! Deze beschreven volgorde geldt ook bij het in serie laden van meerdere accu's!
U bent verantwoordelijk voor eventuele schade of defecten die kunnen voortvloeien uit het niet naleven van de voorschriften!

KENMERKEN

Laadstroom per uitgang instelbaar: 0,05-30A
Laadstroom instelbaar in synchrone modus: 0,05-50A
Maximaal aantal NiCd/NiMH-batterijen: 1-32
Ingangsspanning: 11-53VDC
Lengte (mm): 111,5
Maximaal aantal LiHv-cellen: 12
Maximaal aantal LiPo-cellen: 12
Maximaal laadvermogen op één uitgang: 1200W
Maximale kracht: 1700W
Laadvermogen Max Syncron: 1800W
Balancer-compensatiestroom per uitgang: 2A
Maximaal ontladingsvermogen: 3000W
Ontlaadstroom instelbaar voor energieterugwinning: 30A
Maximale laadstroom: 30A per kanaal, 50A synchroon. modus
Maximale spanning loodaccu's: 40V
Balancer balanceert de huidige synchrone modus: 4A
Ontladingsvermogen per uitgang: 50W
Ingangsstroomlimiet: 65A
Ontladingsvermogen max. in synchrone modus: 80W zonder externe belasting
Micro SD-kaartsleuf: Ja
Geïntegreerde voeding: Nee
Stekkertype laaduitgang: XT60
Stekkertype ingang: XT90