JUNSI/ICHARGER ICHARGER 4512DUO

4512DUO

€ 489,95 incl. btw

Meer informatie

BESCHRIJVING

Met de nieuwe iCharger 4512DUO heeft de gerenommeerde fabrikant Junsi de bekende 4010DUO lader technisch volledig vernieuwd.

De nieuwe 4512DUO-lader combineert de voordelen van de bekende Junsi iCharger 4010DUO met de nieuwste technologie en daardoor aanzienlijk meer prestaties en nieuwe functies.
De twee laaduitgangen zijn voorzien van hoogstroombestendige XT90-stekkers om de stroom permanent te kunnen doorgeven.

De technische gegevens zijn indrukwekkend, 2800W laadvermogen (van >40V), 1-12s LiXx-cellen en tot 45A laadstroom zijn ook voldoende voor grote accu's met een hoge capaciteit. Uiteraard kunnen ook alle andere accutypes worden opgeladen, zoals LiHV-, LiIo-, NiZn-, PB-, NiCd- of NiMh-accu's.

Het totale ontladingsvermogen bedraagt ​​200W (130W per uitgang als slechts één uitgang wordt gebruikt), maar kan worden verhoogd tot 2800W met behulp van een externe belasting (ontladingsweerstand). Uiteraard ondersteunt de iCharger 4512DUO ook regeneratief opladen. Hierbij wordt de accucapaciteit teruggevoerd naar de voedingsaccu, bijvoorbeeld vanuit een volle vliegaccu.

De balancerstroom van in totaal 4 ampère (2A per uitgang) zorgt altijd voor perfect uitgebalanceerde celspanningen.

Er is ook een USB-C PD-poort geïnstalleerd voor het opladen van smartphones enz. (5V/3A, 9V/2A, 12V/1,5A) of voor software-updates. Het Micro SD-slot kan worden gebruikt voor het loggen van gegevens, maar ook voor toekomstige updates.

Nieuw is de functie ‘Digital Power’; een uitgang kan gebruikt worden als gestabiliseerde voeding. De uitgangsspanning is instelbaar van 2V tot 50V, de stroom van 1A-45A (Let op, hier moet wel een passende voeding voor zijn!)

Ook is er een servotester geïntegreerd, let op: een externe voeding is noodzakelijk!

De menunavigatie is vrijwel identiek aan de bekende Junsi iCharger 3XXDUO, 45X DUO of 4010DUO.

Een 2,8" IPS LCD-scherm zorgt voor een goede leesbaarheid, zelfs bij weinig licht.

Instructies in het Engels worden bij de lader geleverd in de vorm van een CD; de Duitse versie kunt u bij ons downloaden.

Alle Junsi-laders uit de X- en DUO-serie zijn ontwikkeld en goedgekeurd voor gebruik in de modelbouw. Industrieel gebruik is niet bedoeld en daarom niet toegestaan! Alle Junsi-laders mogen alleen worden gebruikt op voedingen die zijn ontwikkeld voor de modelbouw! In het PB-programma mogen geen AGM-accu's worden opgeladen!


GEVAAR! Om 12s te kunnen laden is er een 13-polige XH connectorstrip op de accu nodig! Er wordt GEEN balancerboard meegeleverd om bijvoorbeeld 2x6s als 12 te kunnen laden! (CB-12XH/EH)

De bekende CB-1010 kan met de 11-11 draad zowel voor 10s als 2x 5s gebruikt worden!

* Een 12S accu opladen met 2 balancerstekkers *
Hiervoor heb je een printplaat nodig met een aansluitkabel waar de accu en lader op passen. Volg dan zeker de volgende volgorde:
- Sluit eerst de lader aan op de voeding of een voedingsaccu. Als u een voedingsadapter gebruikt, schakel deze dan eerst in.
Kijk uit! Pas als de accu's correct op het balancerboard zijn aangesloten, sluit u ze vervolgens aan op de lader!
- Steek eerst de eerste balancerstekker van de cellen 1 t/m 6 "accu negatieve kant, zwarte kabel" vanaf de negatieve kant in de daarvoor bestemde 6S-sleuf op de printplaat, -
steek vervolgens de tweede balancerstekker van de cellen 6-12 in de tweede 6S-gleuf vanaf de pluskant "Batterij pluskant, rode kabel". Sluit hem nu aan op de oplader. Als er tegen die tijd nog niet is geflitst of gerookt, heb je alles goed gedaan!
- Sluit nu de dikke rode hoofdlaadkabel "+" van de accu aan op de lader en vervolgens de dikke zwarte hoofdlaadkabel "-".

Aansluitingen: Vermijd kortsluiting, anders bestaat er gevaar voor letsel! Deze beschreven volgorde geldt ook bij het in serie laden van meerdere accu's!
U bent verantwoordelijk voor eventuele schade of defecten die kunnen voortvloeien uit het niet naleven van de voorschriften!


Leveringsomvang: 2x XT90-aansluiting, EC8-kabel om zelf te monteren (tegenhangerladeraansluiting)

KENMERKEN

Laadstroom per uitgang instelbaar: 0,05-45A
Laadstroom instelbaar in synchrone modus: 0,05-80A
Maximaal aantal NiCd/NiMH-batterijen: 1-32
Ingangsspanning: 11-53VDC
Maximaal aantal LiHv-cellen: 12
Maximaal aantal LiPo-cellen: 12
Ontladingsvermogen per uitgang: 120W
Lengte (mm): 171
Maximaal laadvermogen op één uitgang: 2000W
Maximaal ontladingsvermogen: 200W
Ontladingsvermogen max. in synchrone modus: 200W zonder externe belasting
Maximale kracht: 2800
Laadvermogen Max Syncron: 2800W
Balancer-compensatiestroom per uitgang: 2A
Maximale spanning loodaccu's: 40V
Ontlaadstroom instelbaar voor energieterugwinning: 45A
Balancer balanceert de huidige synchrone modus: 4A
Ingangsstroomlimiet: 80A
Maximale laadstroom: 80A synchroon. modus
Stekkertype ingang: EC8
Micro SD-kaartsleuf: Ja
Geïntegreerde voeding: Nee
Stekkertype laaduitgang: XT90